okumanın kişiye faydaları nelerdir

Okumanın Kişiye Faydaları Nelerdir?

Bilim insanlarının araştırmaları, kitap okumanın stresi azaltabileceğini de doğruladı. Okumanın kişiye faydaları nelerdir özellikle yoğun ve yorucu bir iş gününün sonunda 20 ila 30 sayfa kitap okumak, sizi günün endişelerinden kurtaracak. Stres giderici hobilerden biri olan okuma alışkanlığını geliştirdiğinizde, kendinizi kaygı ve kaygılardan gözle görülür bir şekilde uzak bulacaksınız. Çok fazla okuyan insanlar, çok fazla cümle ve dolayısıyla çok fazla kelime okumak demektir. Günlük konuşmalarda bu farklı terminolojiyi kullanmıyoruz. Şüphesiz sanatçılardan, ressamlardan veya dünyadaki yerlerden de bahsetmiyoruz. Ama okurken yeni kelimeler öğrenmeye devam ediyoruz. Bu, zaman içinde konuşma şeklimizi yansıtır. Küçük bir kelime dağarcığına sahip kişiler, genellikle herhangi bir konuyu açıklama veya tartışmada takılıp kalırlar. Düşünür, bekle, doğru kelimeyi bul. Öte yandan çok okuyan bir kişi, herkesin dikkatini çekmeye çalışır ve konuşurken kullandığı sözcüklerle kendini dinler.

okumanın kişiye faydaları nelerdir

Okumanın kişiye faydaları nelerdir bu şekilde daha fazla kitap okuyarak, yeni hayatlar hakkında daha çok şey bilmenize neden olacaktır. Okuduğunuz her hikaye size başkalarının hayatlarından parçalar sunar. Mutluluklarına, sıkıntılarına ve zorluklarına şahit olacaksınız. Normal hayatta çoğumuz düşüncelerimizi birbirimize açamıyoruz. Bazen yanlış anlamalara neden olabilir ve bazen bunu engelleyebilir durumlara giriyoruz. Karşılıklı iletişim ve empati eksikliği büyük çatışmalara neden olabilir. Okumak bize şefkat kapasitesi verir. Bu şekilde kendimizi başka birinin yerine koyabilir ve kendimizi düşünmeye ve hissetmeye çalışabiliriz. Hoşgörüyü her zaman sempatik bir kardeş olarak görmüşümdür. Şefkatli insanlar da hoşgörülüdür ve bu iki nitelik tüm sorunların üstesinden gelmek için yeterlidir. Okuyan kişi beyninin tembelleşmesine izin vermez.

Okumanın kişiye faydaları nelerdir en önemli unsurlardan biri beynimizi ne kadar çok eğitirsek, o kadar güçlenir. Özellikle günde her gün 20-30 sayfa okuması gerekiyor. Kitap okumak, bulmaca çözmek ve yapboz yapmak gibi aktiviteler, birçok beyin hastalığını önleyebilir. Hangi tür kitabı severseniz sevin, okuduğunuz her kitap size bir şeyler katacaktır. Okuduğun her kitaptan bir şeyler öğrenmenize katkı sağlayacaktır. Zamanla bu, büyük bir genel kültürel gelişiminize neden olacaktır. Uykuya dalamayanlar için bilim adamlarının önerdiği yöntemlerden biri okuma, bilimsel olarak kanıtlanmış bir tekniktir. Yatmadan önce birkaç sayfa veya paragraf okumak rahatlamanıza yardımcı olacak, bilginiz artacak ve kelime bilginiz artacak, böylece kendinizi daha iyi ifade edeceksiniz. İletişim kurabilen insanlar sosyal ve iş hayatında kolaylıkla başarılı olabilirler ve olayları pratik bir bakış açısıyla ele almak her zaman doğru harekettir. Bu nedenle beyni sürekli eğitmek gerekir. Bir konu hakkında hızlıca düşünmenin ve yorum yapmanın çözümlerinden biri kitap okumaktır.

9

Yanıt Yok

Cevap Yazın